Meidän sauna on kohta vuoden vanha, ensilöylyt otin siellä 14.6.2007. Siis selvennykseksi tähän että tämä saunatonttu asuu Hollannissa jo 3 vuotta...

Lisäsin tuonne sivun meidän saunan rakennushommista. Sauna on muuten hyvä, mutta kun ei tähän vuokratontille saa mitään uusia putkistoja vetää, niin joudumme yläkerran suihkuun menemään virkistäytymään saunan jälkeen. Hätäratkaisuksi tälle kesälle on kylläkin ostettu Camping-suihkupussi. Ja sanoo isäntä mitä sanoo niin tänäkin kesänä on pihassa uima-allas!

Pihasauna valmiista paketista on ihan hyvä ratkaisu paremman puutteessa. Mutta lämpötilan vaihtelut varsinkin lämmittämättömässä pihamökissä pitää ottaa huomioon, meidän tämän kesän urakka on poistaa ensimmäisen talven aikana tulleet homevauriot katosta. Rakennuttaja kun unohti lisätä tuuletusluukkuja... Vahingosta viisastuu, niin mekin. Nyt on kaiken maailman kosteuden siepparit ylähyllyillä, kaksi uutta tuuletusluukkua ja mökin ja saunan ovet sepposelällään saunomisen jälkeen, eikä puolitäyttä saunasankoa jätetä sinne saunan sisälle höyrystymään enään vaan annetaan veden jäähtyä ja kastellaan kukkaset sen sijaan.

Vuoden saunomisen jälkeen on sanottava että meillä on paras sauna! Veljeni, siskoni ja äitini ovat varmasti samaa mieltä omista saunoistaan, mutta kai se niin on että jokainen kasvaa omaan saunaansa kiinni! Ajan myötä oppii saunaa käyttämään ja lämmittämään itselle sopivaan tapaan, ja omat saunarutiinit kehittyvät hiljalleen. Talvella saunotaan eri lailla kuin kesällä, arkisin erilailla kuin viikonloppuisin.

Taidanpa ihan huvikseni mennä laittamaan saunan päälle... fysioterapeutti suositteli lämpöä niskalleni ja olkapäilleni ja innostui kovasti kun sanoin että meillä on oma sauna... ja tämänaamuisen hieronnan jälkeen saunan lämpö on kova sana! Löylyä!!!!